Och nu vet jag inte alls hur jag ska lyckas göra en snygg övergång från det här ämnet till mat så jag bara struntar i det och hoppar direkt på biffen istället
E-postSkriv ut. Skriv gärna en kommentar och berätta hur du använder sparris. Det är ju inget krångligt recept direkt (som i och för sig inte är min grej över lag) Men jag berättar hur jag brukar göra
Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 1 knippe grön grön sparris (450 g)
Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
Sparrissoppa med inspiration från MaddeKoka upp grönsaksbuljong, häll i vit sparris från burk. späd med matlagningsgrädde och smaksätt med med buljong, vitt vin och örtsalt Hade det varit säsong hade det varit perfekt att ha i lite färsk sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 1 knippe grön sparris (450g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.