Pulsera samtliga ingredienser till kakbotten i en matberedare till en smulig massa. Tryck sedan ut blandningen i en bakpappersklädd ugnsform (20 cm diameter) till ett jämnt lager ända ut i kanterna
Ännu en vecka i sparsamhetens tecken. En lång lista igen. 1 Bakat dubbel sats Skogaholmslimpor. 2 Hade fortfarande inget farinsocker utan använde det sista rörsockret jag hade istället
Det finns många bra sätt att bevara sommaren på. Ett av dem är att lägga in gurkor. Jag hade aldrig tidigare lagt in dylika, bara stått bredvid när pappa fixade och donade
Har gjort iordning en liten dipp till Sveriges Mästerkock ikväll. Man måste lyxa till även vardagen ibland med lite gourmémat eller hur och vad passar inte då bättre än denna underbart goda Sparrisdipp med ostkex som min far bjöd oss på i helgen när vi var hemma
Frysa Nästan alla slags frukter, bär och grönsaker kan frysas utan att först förvällas. Dock förloras spänsten när cellerna fryser sönder, men om råvarorna ska användas till saft, sylt, bakning eller i soppor och grytor har det mindre betydelse
Är du den som slänger den sista portionen mat som finns kvar i kastrullen. Sluta med det på en gång. Vi i Sverige slänger otroliga 50-60 kg mat/person och år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.