Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten
Koka upp grötriset i vattnet och låt det koka in. Tillsätt mjölken, vaniljstången och kanelstången. Låt sjuda på svag värme tills grötkornen är genomkokta
3e advent smälter bort, hoppas det kommer massa ny snö nu till jul, när hela december hittills har bestått av snö och kyla kan väl julafton också få göra det
Har gjort iordning en liten dipp till Sveriges Mästerkock ikväll. Man måste lyxa till även vardagen ibland med lite gourmémat eller hur och vad passar inte då bättre än denna underbart goda Sparrisdipp med ostkex som min far bjöd oss på i helgen när vi var hemma
Dags för ett kulinariskt besök i den södra delen av USA. Denna rätt kallas rice dressing för man blandar in den i kokt ris och får en fullvärdig måltid
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Lika god som "vanlig", eller så nära man bara kan komma i alla fall
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Dagarna rullar på i en galen hastighet o tiden bara försvinner i ett virrvarv av förkylning o sorg. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Vi hade riktig tur igår och fick tag i en bit nötytterfilè som var så mör så att den bara smälte i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.