Pasta med ost- och skinksås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g pasta
  • 11 st purjolök
  • 1100 g skinka
  • 11 msk matfett
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 11 dl ost
  • 1 salt
  • 1 broccoli
  • 1200 g pasta färsk t ex tagliatelle Ost- och skinksås: 1 st purjolök dm 100 g skinka eller kassler 1 msk matfett 1.5 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde 1 dl ost riven lagrad salt peppar Servera med: broccoli koktOst- och skinksås: Ansa och skiva purjolöken. Hacka skinkan. Fräs purjolök och skinka i en kastrull med matfett, tills löken är mjuk. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde och låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Servera pastan nykokt med sås och kokt broccoli.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.