Penne med oxfilé och grädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 400 g penne-pasta
  • 1300 g oxfilé
  • 13 msk smör
  • 14 dl grädde
  • 13 dl kraftig oxbuljong
  • 10,5 dl konjak
  • 11 kvist färsk timjan
  • 11 gul lök
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1400 g penne-pasta 300 g oxfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 dl kraftig oxbuljong 0,5 dl konjak 1 kvist färsk timjan 1 gul lök salt och svartpepparKoka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.