Idag blir det en värmande soppamedsquashoch saffran. I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Skala räkorna och servera dem till soppan tillsammans med ett gott bröd. Fräs purjolök, squash, vitlök och kummin ett par minuter i en stor gryta med smör
Smaka av med salt och peppar. Mixa med mixerstav till en puré. Butternut squashen har en mer rund och nötaktig smak än den vanliga pumpan, det passade fint i den här soppan
Jag kryddade med chilipulver, salt och peppar och bumixade sedan soppanmed en stavmixer. Soppan kan serveras med stekt bacon, en klick smetana/creme fraishe/grekisk yoghurt
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.