Soppa - Bouillabaisse
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Soppan
  • 4 kg färsk fisk och skaldjur (se nedan)
  • 2 ½ dl finhackad gul lök
  • 2 ½ dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl olivolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 500 g mogna tomater
  • 2½ liter vatten
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 8 persiljekvistar
  • 2 krm basilika eller färska blad
  • 1 krm fänkål
  • 1 lagerblad
  • ½ g saffran
  • ¼ apelsinskal
  • 1 msk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Persilja
  • Fiskben och huvuden från rensningen ca 2 kg
  •  
  • Vitlökskrutonger
  • 12 skivor vitt bröd (fyrkantigt formbröd)
  • Olivolja
  • Vitlök
  •  
  • Rouille
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 kokt (i soppan) potatis
  • ½ dl finhackad röd paprika
  • lätt kokt
  • 1 tsk basilika
  • 1 nypa cayennepeppar
  • ½ dl olivolja
  • jungfru
  • Salt
  • Peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.