Rör ihop vatten, mjöl och yoghurt i en burk, täck med plastfolie eller våt handduk. Häll ut allt utom cirka 50 gram (1/2 deciliter), fyll på med mer mjöl och vatten och rör om. Upprepa steget från dag 4, alltså häll ut allt utom cirka 50 gram, fyll på med mer mjöl och vatten och rör om. 1 ½ dl (90 g) Kungsörnen Fint Rågmjöl. 1 ½ dl (90 g) Kungsörnen Kärnvetemjöl. 1 dl (60 g) Kungsörnen Kärnvetemjöl
Täck med bakduk. 13,5 dl (800 g) Kungsörnen Fint Rågmjöl. 12,5 dl (150 g) Kungsörnen Vetemjöl special. 1(Går också bra med lite Kungsörnen Fint Rågmjöl istället för fröer)1. Låt bröden jäsa ca 60 minuter i rumstemperatur med bakduk över tills brödet når 0,5 cm ovan formens kant
Vänd samman äpplena med kanel, t ex genom att lägga allt i en plastpåse och skaka. Vispa upp yoghurten med en tredjedel av grädden, vänd sedan ihop det med resten av grädden
Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. 800 g (ca 1,4 l) Kungsörnen Kärnvetemjöl. Strö på 2 msk strösocker blandat med det finrivna skalet av en väl tvättad apelsin
- Rabatt Kungsörnen 450 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Gotlandspastan olika sorter 5. - Rabatt Kungsörnen 450-500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung. Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.