(Se till att få bort eventuella djur, sand, gräs osv). Jag älskar sommaren, och att det finns möjlighet att använda så mycket från naturen när det kommer till matlagning och bakning
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillen tillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra
Lika delar hyvlad rabarber och tunt skivad fänkål med en citron-, dill- och honungsdressing. Det är lättare och minst lika snyggt att skära den tunt på diagonalen
Maj har de senaste åren bjudit på varma och soliga sommardagar och det enda som är trist med det är att maj även brukar vara en månad när man har fullt upp med jobb, skola och aktiviteter inför sommaren
Så enkelt och ändå så otroligt gott. Det här tillbehöret snoddes första gången ihop i all hast när vi hade kånkat ut trädgårdsmöblerna och hade uteätarpremiär för sommaren
Äntligen är det sommar och då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Grillad kall kyckling, sallad och Mango rajasås, rullas ihop och plastas in
Man längtar och längtar. Man längtar nästan ihjäl sig vissa gånger, särskilt vissa gånger i januari när det är sådär svart ute och smällkallt och tiden står stilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.