Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Servera med vispat smör. Dra försiktigt ut den jästa degen med mjölade händer till en platta som är ca 30x40 cm
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Nu för tiden hinner jag ju ta långfrukost varje dag (med vissa avbrott för uppmärksamhet av Oliver). För ett par helger sedan testade jag göra Solrosbröd, som görs på samma sätt
Jag kommer att återkomma med lite nya favoriter från vårt julbord. Från boken Soppor, Bröd & Röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman (ja, precis de två som gjort systrars söta-böckerna), har jag hittat det här receptet på solrosbröd
Pensla med lite olja och lägg på ett par matskedar solrosfrö som försiktigt klappas fast. Mät upp mjölet, men spara ca 1 dl till utbakning, och lägg i en degbunke
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.