Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen
Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37º. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, solrosfrön, ljust och milt fullkornsvetemjöl och nästan allt vetemjöl
Från boken Soppor, Bröd & Röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman (ja, precis de två som gjort systrars söta-böckerna), har jag hittat det här receptet på solrosbröd
Det här brödet åt jag till frukost förra helgen och det var helt ok smakmässigt. Det bästa med brödet var att man kunde ta upp det färdigjäst ur frysen och bara grädda det innan servering
Jag bakar bröd och det är ju så roligt. Men nu hade jag en massa mjölsorter i skåpet med lite kvar i varje så jag provade lite och det blev verkligen ett kanongott bröd som var väldigt saftigt och smakrikt
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, smör-&rapsolja och kvarg. Smörj en rund bakform, ca 1 ½ liter och ströa med solroskärnor
Värm vattnet till 37 grader. Använd en assistent om du har. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, spara lite av oljan till pensling
Idag har jag och Ellinor bakat ett jätte gott solrosbröd, 50 gram jäst6 dl vatten 3 tsk salt 2 dl solrosfrön 2 st morötter 14 dl rågsikt Gör så här Smula ner jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.