Har man färska bär är det bra att komplettera med is för att få en kall och god smoothie. I med något mättande som yoghurt, kvarg, jordnötssmör, havre, chiafrön, avokado eller banan
Visste du hallon att de odlats i Sverige sedan medeltiden. Nu är det hallon säsong för fullt och det finns gott om dessa vildabär att hitta i våra svenska skogar
Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Mattias Vilda wok. 500 gr älgskav1 gul lök1 påse wokgrönsaker1 purjolök1 strimlad röd paprika4 hackade vitlöksklyftorEn näve haricots verts1 fp äggnudlarSalt & PepparSpiskumminChiliflakesBryn skaven tillsammans med den gula löken i en stor panna, salta och peppra och krydda med lite spiskummin
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Jag gjorde en lasagne på älgfärs och en vit bechamelsås med kantareller, och det blev fantastisk god med en grönsallad och vi testade Morbergs vin som skulle passa till vilt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.