Skiva champinjonerna, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar, och ansa och skölj broccolin. 600 g kycklingfilé - jag tog majskycklingbröst250 g färska champinjoner200 g broccolibuketter1 stor gul paprika1 stor orange paprika1 tsk ingefära1 tsk gurkmeja1 tsk mild paprika½ tsk mald koriander½ tsk mald spiskummin2 krm vitlökspulver2 krm chilipulver1 burk kokosgrädde, 400 mlsaltolja/smör/ghi till stekning(ev ljus maizenaredning)Strimla kycklingfilén. 200 g broccolibuketter. 1 stor gul paprika. 1 stor orange paprika
Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma med broccoli och paprika med inspiration från Sara på Vardag
Lägg nu i ansade broccolibuketter, gula ärter och kikärtor tillsammans med urkärnad och grovt tärnad paprika, stekt gul lök och krossade vitlöksklyftor
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Broccoli är ju en av våra mest näringsfyllda grönsaker, så jag försökte vara lite nyttig just den dagen
2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.