Bild från orrefors. se. Såg de här vita vinglasen på Så mycket bättre i lördags och blev helt kär. Lyckades hitta dem på Google och så klart var det Orrefors Karl Lagerfeldt
Med biffar av bönor och kikärter får man ibland problemet att de inte håller ihop så bra när man steker dem, men det är inget problem alls med det här receptet
Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Forma till ca 18 runda bullar och rulla dem i lite olika frön, placera ut dem i snygga formar som du antingen smörjer med smör först eller så lägger du ett bakplåtspapper i botten
Visst har ni väl provat grissini (brödpinnar) någon gång. De brukar finnas på de flesta italienska restauranger och finns ofta även att köpa på mataffären
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Det var mycket enkelt och snygga blev de också då jag valde att steka dem i stekpannan med räfflor. Kvällens middag var enklaste och snabbaste maten nämligen pastaskruvar, stekt falukorv och wokade grönsaker
Köttet blir mört och faller nästan isär, så några snygga skivor av lammsteken blev det inte. Lammstek. Jag har haft en lugn och skön påsk utan några större måsten
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Bilderna blev snygga. Jag är helt till mig. Blev så jäkla nöjd med den här tårtan. Den blev så snygg. Och jag kan inte annat än tro att den smakar helt fantastiskt
(Vill du veta hur man spacklar en tårta så finns det en steg-gör-steg visning här) Det jag kommit på är att det bästa är att ställa tårtan i frysen när du spacklat den klart, efter 10-15 min så tar du ut den och snyggar till ytan då den blivit lite hård =) Det är en jättebra metod som ger en finare och jämnare yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.