Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Den här midsommaren valde vi att servera dem tillsammans med potatis- och jordärtskocksmos samt rårörda lingon
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Fördelen med att stoppa tofun i frysen är dels att den håller sig, men också att den får en fastare konsistens, speciellt om tofun pressas innan den används
Sådär, nu har jag kommit igång med att testa nya recept igen. Efter att ha suttit med mina klippböcker härom dagen fann jag några recept som jag har som mål att testa under detta år
Hacka löken och stek med spenat och mangold. Krydda med salt, peppar och gräslök. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomater och oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Mexikansk vegegryta serverad med nordens "ris", d. Jag använde mig idag av en fryst grönsaksblandning med "mexikanska" grönsaker och bönor (pirkkas) men man kan säkert använda vilka grönsaker man vill
Pensla biffarna med olja och vänd dom i ströbröd. 3 morötter skurna i mindre bitar,kokta5-7 potatisar,kokta(skär potatisen i mindre bitar så går det snabbare)ca 8- 10 broccolibuketter,kokta(kan kokas med morötterna)en gul lök,finhackad1 stor vitlöksklyfta,pressad1,5 dl smulad feta ost1 dl grädde1 dl ströbröd + 1-2 dl till för panering2 äggmatoljasalt,pepparBlanda grädde och ströbröd, låt svälla en 5 min
Och jämföra helt med en på en kedja går ju såklart inte med tanke på den även är mejerifri. Ett tips till dig som inte kör mejerifritt så gör med creme freich istället
Hetta upp generöst med olja i stekpannan, klicka ut och platta till biffarna med en sked. Stek på medelvärme på spisen på båda sidorna tills de är fasta och gyllenbruna
Det har de senaste åren blivit populärt att prenumerera på olika matkassar med tillhörande recept. Köttfärsbiffar med paprika & ugnsrostade rotsaker med timjan & söt paprikasås
Smaka av och krydda ev med lite peppar eller mer currypasta. Servera med nudlar eller ris och sallad. Jag bjuder på ytterligare ett recept idag när jag ändå har igång datorn och har lite tid över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.