Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
) Lax- och spenatpasta med färsk basilika. Toppa med blad från en halv kruka basilika. Krydda med salt och peppar och lägg ner i såsen och låt sjuda tills fisken är klar
Annat är det med denna laxrätt, det är något som man skulle kunna äta dag in och dag ut. ) Skulle bara kunna mumsa i mig rödbetskrämen, men viktigt med lite protein med så då är det bra att även laxen var helt magisk
Smaka av med salt och peppar. Servera med en god sallad, gärna med fetaost i. Blanda ihop citronsaft, skal, olivolja, parmesanost, basilika, persilja och solrosfrön
Servera med potatis. Blanda sill och crème fraiche. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm stora bitar. 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche senap dragon & honung
En alldeles ljuvlig fisk- och räksoppa med saffran ochbasilika serverades med kokosbröd + ost och en sallad på spenat, tomat och röd paprika hos oss förra fredagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.