Senapssill hittade vi flera olika recept på, från tidningar, handskrivna på lappar och även i recepthäften, så vi visste faktiskt inte riktigt vilken av dom vi skulle välja
Rör ner crème fraiche, senap, dragon, Smaka av , salta och krydda med svartpeppar. På bilden har jag serverat med hemlagad klyftpotatis kryddad med dragon
Låt löken svalna en skål, tillsätt sedan finhackad färsk dragon samt övriga ingredienser. Värm en kastrull med vinäger och finhackad lök så att vinägern kokar in i löken
Blanda samman senap ochdragon, pensla på laxen. Idag blir det inte mycket till lunch, bara äggmacka faktiskt och det är ju inte det roligaste man kan äta
Här kommer ett till enkelt sillrecept med senap, lök och dill. vispa ihop senapen, sockret och vittvinsvinägern, droppa sedan i rapsoljan under vispning tills gravlaxsåsen tjocknat ihop
Häll i potatisskivorna, vitt vin, grönsaksbuljongpulver, vatten och torkad dragon. Vad beträffar örtkryddan använde jag idag dragon men det går lika bra med andra kryddor du har hemma, persilja kanske eller timjan
Det har varit dagar fyllda av arbete och julstök. Blanda i sillen och låt stå minst ett dygn i kylen. Drottning Mergarethes sill på mitt vis, ursprungligen ska det vara svart- och rödvinbärsgelé
Jag fyllde min med hemgjort kryddsmör och kryddade med dragon, svartpeppar och chili. Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Vänd ner hackad färsk dragonoch smaksätt med vinägern. Så idag blir det en kycklinggryta med smak av grov skånsk senap, det enda jag behövde köpa var färsk dragon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.