Detta receptet går lika bra att göra med vanlig basilika. Thaibasilikan (horapa) har doft och smak av anis/lakrits vilket gör att den passar bättre till vissa rätter till exempel glass, smaksättning i majonnäs, toppa en god pasta och såklart till asiatisk mat
roligt och gott att göra mina egna oljor. Smaksatt olja är en smakhöjare och ett gott komplement till. såväl lagade rätter som till sallader och smörgåsar
Jag passade på att göra egen flädervinäger, nu när det är fläderblomstider. En flaska flädervinäger blir en fin gå bort present och den är lätt att göra
Repa av alla bladen från plantorna och försök få bort alla kvistar. Skär bladen till små fyrkanter och peta ner dem i flaskan och ställ den i ett varmt och soligt fönster
Fyll en fin flaska till hälften eller två tredjedelar med blåbär och fyll på med vinäger. Ställ mörkt och svalt i två veckor tills bären färgat av sig ordentligt
Det här är mitt bidrag till Säsongens bästa hos Det gröna skafferiet. Juni månads utmaning går under temat "Min skörd" och ska tillagas på den råvara som deltagarna själva anser vara månadens bästa