Vinäger/ oljor 21

Vinäger/ oljor 21

  • 11 Recept
Olja gjord på thaibasilika

Olja gjord på thaibasilika

Detta receptet går lika bra att göra med vanlig basilika. Thaibasilikan (horapa) har doft och smak av anis/lakrits vilket gör att den passar bättre till vissa rätter till exempel glass, smaksättning i majonnäs, toppa en god pasta och såklart till asiatisk mat
Smaksatt olja....

Smaksatt olja....

roligt och gott att göra mina egna oljor. Smaksatt olja är en smakhöjare och ett gott komplement till. såväl lagade rätter som till sallader och smörgåsar
Smaksatt olivolja och vinäger

Smaksatt olivolja och vinäger

Jag älskar olivolja och det ringlas flitigt över maten i mitt kök. Vinäger är också en favorit i bland annat salladen
Flädervinäger

Flädervinäger

Jag passade på att göra egen flädervinäger, nu när det är fläderblomstider. En flaska flädervinäger blir en fin gå bort present och den är lätt att göra
Vinbär- och hallonvinäger

Vinbär- och hallonvinäger

I år har vi varit urdåliga på att plocka bär. En del har det ändå blivit, men det mesta har vi ätit upp på en gång
Dragonessens - dragonvinäger

Dragonessens - dragonvinäger

Repa av alla bladen från plantorna och försök få bort alla kvistar. Skär bladen till små fyrkanter och peta ner dem i flaskan och ställ den i ett varmt och soligt fönster
Pepparkaksvinäger

Pepparkaksvinäger

Blanda allt och låt dra så länge som möjligt, gärna flera veckor innan du silar upp och häller på en trevlig flaska
Svart Vinbärsvinäger

Svart Vinbärsvinäger

Svart vinbärsvinäger är ett måste i vår familj. Vi gör den varje sommar. Det har blivit en tradition. Toppen att använda till såser och i matlagning

Blåbärsvinäger

Fyll en fin flaska till hälften eller två tredjedelar med blåbär och fyll på med vinäger. Ställ mörkt och svalt i två veckor tills bären färgat av sig ordentligt

Smultronvinäger med basilika och dragon

Lägg bären i en flaska. Slå på vinägern. Stoppa ner kryddorna och förslut. Låt den stå på ljust ställe, gärna i ett fönster, ca 1 månad
Jordgubbsvinäger med timjan

Jordgubbsvinäger med timjan

Det här är mitt bidrag till Säsongens bästa hos Det gröna skafferiet. Juni månads utmaning går under temat "Min skörd" och ska tillagas på den råvara som deltagarna själva anser vara månadens bästa