Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Jag älskar smulpaj. Ska göra pajfyllningspåsar medrabarber och jordgubbar, att lägga i frysen. Blanda i en skål med lite socker, vaniljpulver och potatismjöl
Ät med grädde/glass/vaniljsås. Fördela detta över rabarberblandningen. Jag brukar "höfta till det" lite med ingredienserna och gärna byta ut en del av sockret till grövre socker, som råsocker
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Fördela det över rabarbern och rör om lite. rabarber. Ansa den späda rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Strö smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter
Servera med vaniljsås. Fräs rabarber, smör och råsocker i en kastrull ett par minuter. Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. 400 g rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.