Blanda rabarber och strösocker i en skål och häll i pajformen. Ställ åt sidan.
Blanda: havregryn, vetemjöl, margarin och strösocker i en skål till en smulig deg.
Tvätta citronen och finriv skalet. Tillsätt skalet från hela citronen i smuldegen. Pressa därefter saften från 0,5 citron i smuldegen och blanda om ordentligt.
Smula över smuldegen över rabarbern.
Grädda smulpajen i mitten av ugen under 15-20 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrun färg. Kontrollera även att rabarbern blivit mjuk, genom att känna efter med en provsticka.
Vispa vaniljvispen fluffig och servera tillsammans med pajen.
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och dela i små bitar
Blanda socker och potatismjöl med den skurna rabarbern direkt i formen. Servera med vaniljsås. Smält matfettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Ta ut och låt vila i några minuter, serva sedan med Milda Vaniljvisp. Skala och tärna äpple grovt, blanda ner övriga ingredienser och blanda väl (det kommer att släppa vätska)
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbernmed kanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.