Skölj och kärna ur äpplena. Skiva äpplena och dela skivorna i fjärdedelar. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt i ca 2 minuter. 1-2 söta äpplen (beroende på storlek)
Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar
Lägg den färdigstekta sparrisen på skinkan och toppa med parmesan och pinjenötter. Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplen och bananer i en skål. 2 äpplen. Toppa med yoghurt, keso, kvarg, eller glass 2 äpplen 1 msk kokosolja
Det godaste är att steka dem näst intill lite brända i smör, salt och toppa med någon färsk ört, tex gräslök eller persilja och äta på vetesurdegsbröd, sk Levain
Strö över äpplena. Vill du ha kanel så pudra lite över äpplena. Skär eller Riv 3 äpplenpå det grova hålen på rivjärnet. Nyp ihop 100 g rumsvarmt smör med 2-2,5 dl mjöl , 2 msk Socker o 1 tsk vaniljsocker ,. Grädda 25 min på 175 grader. Servera med glass eller vaniljsås 18 i Efterrätter
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.