Den här busenkla smulpajen får stå för våren, färgglad och bara sååå god. Dags att fira vårens ankomst och påsken som snart står fullfjädrad med färgglada påskägg, godis och den härliga påskmaten
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Ut och plocka och hem och baka. Här kommer ett supergott recept på smulpaj. Vi bakade den medhallon, men passar ju även bra med blåbär som det verkar finnas massor av ute i skogarna nu
Smulpajmedhallon – & färskostfyllning – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj och färska hallon
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans medhallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Det har varit lite lugnt på bloggen sista tiden – jobb, skolavslutningar, student och massa annat har tagit tid men nu är det snart dags för semester och det finns en massa tid över till matlagning, bakning, foto och blogg
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.