1 Smuldeg
200 g smör 3 dl vetemjöl 1.5 dl havregryn 1.5 dl strösocker 0.75 dl ljust muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Äppelfyllning 6 st äpplen 1 msk kanel 2 msk strösocker Ugn: 200°Bryn smöret i en gryta tills det börjar bli brunt och doftar nötigt. Låt svalna till rumstemperatur.
1 Blanda
mjöl, havregryn, socker, muscovadosocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg.
1 Tryck
ut två tredjedelar av degen i en pajform, 24 cm i diameter.
1 Kärna
ur och klyfta äpplena och blanda med kanel och socker. Lägg klyftorna i formen och smula resten av degen över äpplena.
1 Baka
i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills äpplena är mjuka och pajen fått fin färg.
Smulpajmedbryntsmör. Den här plommonpajen är, som alla smulpajer, väldigt enkel att baka. smaka alltid på frukten innan du bakar med den, för att se om du behöver använda mer eller mindre socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.