Vi kokte dessa små goda Babybackribs och sen penslade med god glace och grillade. Jag gillar lite sådär sötstarka ribs, så jag brukar pensla lite extra flytande honung på och strö lite chiliflakes över
Today, I give you a real barbecue classics, babybackribs with glaze. Idag bjuder jag på en riktig grill klassiker som äts med fingrarna, babyribs med glaze
ca750g Tjocka revbensspjäll1/2dl Flytande honung3-4msk BBQ Smoked oljaHavssalt4st Majskolvar, (jag använde färdigkokta idag)4msk Flytande smör1st Vitlöksklyfta1/4-del av ett mindre vitkålshuvud, ca 4-5dl färdigskuren i strimlor1st Gul lök, finstrimlad10cm Grön gurka, urkärnad1,5dl Gräddfil2msk Persilja, hackad4msk BBQ såsSåhär kan man göra. 3-4msk BBQ Smoked olja
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Jag älskar revben - Ribs. Tunna revben - Ribs i ugnen. I hel rad tunna revben-Ribs. Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen
Ja, nu blev det ribs i röken igen. Totalt stod ribsen inne sex timmar (rena rama snabbmaten. Till ribsen blev det nudelsallad, det är det lite suddiga som syns i förgrunden på bilden nedan
På kvällen ville vi ha en enkel (dvs inte trerätters) middag och valet föll på sticky spare ribs. När jag tillagar ribs så brukar jag hoppa över att koka dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.