Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut
Riv skalet på en av apelsinernaoch blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinenoch blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Det står ganska ofta på menyn här hemma hos oss, med lite olika variationer och kryddblandningar. Jag tycker inte man ska låsa sig vid vad det står på kryddburken, utan i stället läsa på innehållsförteckningen, och försöka föreställa sig vad det kan passa till
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
Krydda med paprika, peppar och salt. Mixa soppan med stavmixer. Soppan kom till på det sätt som jag nästan alltid använder mig av - jag gjorde den på de ingredienser som jag råkade ha hemma
Kan tänka mig att den här skulle smaka riktigt gott med julskinka och senap på…. Jag förvarar det i en plastpåse i kylen och tar fram och skivar eftersom
Tiden tickar förbi och annat som skulle vara medpå denna påskinspirerade middag förbereddes. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.