I oktober fick jag en Smakbox och där i fanns en GreenCurry-kryddmix från Santa Maria. Greencurry med kyckling och grönsaker4 port. 1 påse Santa Maria Asian Spices GreenCurry. 1 påse Santa Maria Asian Spices GreenCurry
Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten. 1 msk grön currypasta. Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja
Börja med currypastan. Lägg då på ca 2 msk av din currypasta och låt den rostas under någon minut. Currypasta5 gröna chilifrukter, ev utan kärnor 2 schalottenlökar 3 klyftor vitlök 2 msk färsk ingefära, riven 5 limeblad 2 tsk torkad koriander, malen 5 vitpepparkorn 1-2 tsk spiskumminfrön 5 limeblad 3 stjälkar citrongräs, finhackade 1 dl thaibasilika eller vanlig, finhackad 1,5 dl färsk koriander, finhackad 3 lime, zest och saft 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
Greencurry -. Vardag/Everyday. Thai GreenCurry med Quorn. Oktober 20, 2016 22. 12. I dagarna har jag i samarbete med Knorr testat deras smidiga middagskit
Något jag alltid har i kylen är thailändska currypastor. Det är så skönt att bara kunna slänga ihop en god, stark thailändsk curry när man inte har tid att göra sån där härligt, kärleksfullt tillagad mat
Det blev zucchini med grön curry sås, när man skär zucchinin i stora bitar så blir det nästan som ”biffar” och är ett bra vegetariskt alternativ till köttbitar
Indian chicken curry1stor lök, grovt hackad6vitlöksklyftorgrovt hackade50 gingefäragrovhackad2tskkummin1tskfänkålsfrön1kanelstång1tskchiliflakes2tskgarammasala1tskgurkmeja1tskströsocker400gkanhackadetomater600 g benfria kycklinglår eller bröst2 1/2 dl kycklingbuljongfärskhackadkorianderMixa lök, vitlök och ingefära tillsammans medvattnettillenpastaanvändestavmixerHetta upp olja ienstor gryta på medelvärmeLägg ikummin, fänkålsfrön, kaneloch chiliflakes och fräs demi ca30sekunder tillskryddornabörjar doftaTillsättlöktektillsvattnet avdunstarochlökenblivit gyllengul, ca 5minuterRör igarammasalagurkmejasamt sockeroch låt puttra 30sekunderinnandu tillsättertomaternaLåt sedan allt småkoka påmedelvärmei 10-15minuterutan locktills tomaterna ochmörkare färgSkärkycklinglåreni3x3 cmbitarochlägg i grytannärtomaternahartjocknattill en pastaKoka i minuter ochhäll sedanöver kycklingbuljong och lägg i bönornaSjud i8-10minuterutan locktills kycklingen är helt färdig
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
– Rör i curry och gurkmeja och slå på kokosmjölken. – Hacka löken och vitlöken. Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.