Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten. Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja
Tillsätt bambuskott och den tinade fiskenskuren i bitar. Servera med mrs cheng's egg noodles. Sjud tills fisken är klar, ca 3-5 minuter. 1 burk thaigreencurry 400 ml
Hetta upp ThaiGreenCurry i en gryta under omrörning. skinn och benfri. Skär fisken i ca 3 cm stora tärningar. Lägg i laxen och sjud tills den precis är genomkokt, 2-3 minuter. 1 burk mrs Chengsthaigreencurry (400 ml). 2 msk koriander - eller thaibasilikablad
Pensla på thai red curry. Lägg i en ugnssäker form. kelda thai red curry1 påse salladsmix1 förp. fetaost10 körsbärstomater1 baguette4 dl sweet chili sås4 portioner risGör såhärSätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i 3 delar på längden. Stek kycklingspetten mitt i ugnen i 20 minuter. 1 Kycklingspett thai red curry
Enliten bit på vägen är ju laga thaimat - och det är ju aldrig fel. Använder mig av Quorn i bitar här men vill man inte äta vegetariskt går det naturligtvis att byta ut mot kycklingfilé
Har varit sugen på att göra en riktig chili med helt kött ett tag (typ sedan vi var i Lindvallen och jag åt den goooodaste på Gusav bar och grill) och hittade ett recept på tasteline på en "äkta chili"
Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligenthai red curry med kyckling. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thaicurrypaste och ävenden syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chickenthai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.