Dressad sallad och en smakrik chutney fick det också bli. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Servera gärna en cachumber till, marinerad lök på indiskt vis som enligt ayurvedisk lära är bra för matsmältningen
Peppra och salta på köttet i grytan och vänd runt, tillsätt alla torra kryddor och vänd runt. Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.