Börja sedan med såsen. Häll hela tiden smöret över torsken medans du steker. Avsluta med lite flingsalt. Avsluta med att lägga pilgrimsmusslorna i grillpannan, salta och peppra
SMÖRSTEKTA KANTARELLER MEDPERSILJA. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Smörstekta champinjoner med kraftig vitlökssmak och en touch av persilja. Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa
Smörad taglierini med brynta pilgrimsmusslor, vitt vin, chili och persilja. Kombinationen med pasta var inte dum, och jag gjorde helt enkelt lite mindre av allt och serverade det som en liten förrätt
Det är färska pasta som serveras med lite lyxigare ingredienser. Idag stekte jag dem snabbt i smör och till det serverade jag taglioni, som är en tunnare form av bandpasta, som var vänd i en gräddsås smaksatt med lime
Toppa sedan risotton med svartrötterna, champinjonerna och persiljan och såklart ännu mer parmesan. Hacka löken och fräs den i olivoljan på medelvärme tills den blir glansig
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Det lagades en 3 rätters meny. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Lägg fisken ovanpå och garnera med ansjovis, pepparrot och persilja. Jag valde att steka allt i pannan och var noga med att ösa ordentligt med smör över torsken under stekningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.