Smörgåsrulltårta
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 10.5 tsk salt
  • 11 msk strösocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 12 msk smält smör
  • 1100 g färskost med örter
  • 1150 g fintärnad skinka
  • 10.5 dl majonnäs
  • 10.5 st finhackad rödlök
  • 12 msk klippt gräslök
  • 12 msk finhackad basilika
  • 10.5 st fintärnad röd paprika
  • 11 dl crème fraîche
  • 11 dl vispgrädde
  • 12 dl vatten
  • 11 dl strösocker
  • 10.5 dl ättiksprit
  • 12 st små rödlökar
  • 1 rucolablad
  • 1150 g dessertost i bitar
  • 111 skiva parmaskinka
  • 19 st gröna oliver
  • 1 basilikablad
  • 1 picklad rödlök
  • 1 Botten 4 st ägg 0.5 tsk salt 1 msk strösocker 1 dl vetemjöl 2 msk smält smör Fyllning 100 g färskost med örter 150 g fintärnad skinka 0.5 dl majonnäs 0.5 st finhackad rödlök 2 msk klippt gräslök 2 msk finhackad basilika 0.5 st fintärnad röd paprika 1 dl crème fraîche Toppkräm 100 g färskost med örter 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche Picklad rödlök 2 dl vatten 1 dl strösocker 0.5 dl ättiksprit 2 st små rödlökar Garnering rucolablad 150 g dessertost i bitar 11 skiva parmaskinka 0.5 st fintärnad röd paprika 9 st gröna oliver basilikablad picklad rödlök Ugn: 200°Botten: Knäck äggen och separera gulorna från vitorna i var sin bunke. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • 1 Tillsätt salt och socker till gulorna. Vispa för hand till en slät smet.
  • 1 Vänd ner äggulesmeten i äggvitesmeten och rör om till en slät smet. Sikta ner mjölet och vänd runt till en slät smet.
  • 1 Klä en långpanna med aluminiumfolie. Pensla foliet med smör. Fördela smeten jämnt i långpannan.
  • 1 Grädda strax under ugnens mitt i 10–12 minuter. Låt svalna helt.
  • 1 Fyllning: Blanda samtliga ingredienser och bred ut fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Svep in rullen i plastfolie. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  • 1 Toppkräm: Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fast, krämig smet.
  • 1 Lägg rullen på ett uppläggningsfat eller en skärbräda. Bred ut toppkrämen över rullen med en palettkniv.
  • 1 Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en bunke. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i lagen och låt vila i 30 minuter för krispig lök.
  • 1 Garnering: Sätt fast rucolablad längs rullens kant. Garnera med ost, skinka, paprika, oliver och basilikablad. Toppa med picklad rödlök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.