1 Botten
4 st ägg 0.5 tsk salt 1 msk strösocker 1 dl vetemjöl 2 msk smält smör Fyllning 100 g färskost med örter 150 g fintärnad skinka 0.5 dl majonnäs 0.5 st finhackad rödlök 2 msk klippt gräslök 2 msk finhackad basilika 0.5 st fintärnad röd paprika 1 dl crème fraîche Toppkräm 100 g färskost med örter 1 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche Picklad rödlök 2 dl vatten 1 dl strösocker 0.5 dl ättiksprit 2 st små rödlökar Garnering rucolablad 150 g dessertost i bitar 11 skiva parmaskinka 0.5 st fintärnad röd paprika 9 st gröna oliver basilikablad picklad rödlök Ugn: 200°Botten: Knäck äggen och separera gulorna från vitorna i var sin bunke. Vispa vitorna till ett fast skum.
1 Tillsätt
salt och socker till gulorna. Vispa för hand till en slät smet.
1 Vänd
ner äggulesmeten i äggvitesmeten och rör om till en slät smet. Sikta ner mjölet och vänd runt till en slät smet.
1 Klä
en långpanna med aluminiumfolie. Pensla foliet med smör. Fördela smeten jämnt i långpannan.
1 Grädda
strax under ugnens mitt i 10–12 minuter. Låt svalna helt.
1 Fyllning:
Blanda samtliga ingredienser och bred ut fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Svep in rullen i plastfolie. Låt vila i kylen ca 1 timme.
1 Toppkräm:
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fast, krämig smet.
1 Lägg
rullen på ett uppläggningsfat eller en skärbräda. Bred ut toppkrämen över rullen med en palettkniv.
1 Picklad
rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en bunke. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i lagen och låt vila i 30 minuter för krispig lök.
1 Garnering:
Sätt fast rucolablad längs rullens kant. Garnera med ost, skinka, paprika, oliver och basilikablad. Toppa med picklad rödlök.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.