På med ett bakplåtspapper och smördegsknytena. Idag bjuder jag på festliga smördegsknyten. Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten
8–10 st 1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g 300 g kantareller 2 msk smör salt och peppar 250 g ricottaost 1 näve rucolasallad 50 g valnötter el hasselnötter 2 msk hackad färsk rosmarin Ugn 225 grader
Finhacka de skalade äpplena och rör ihop med creme fraiche och socker i en skål. Lägg ut plattorna på en ugnsform med bakplåtspapper, och lägg på ett par msk fyllning på varje smördeg
Ta fram och lägg smördegsknytena på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. 136 knyten Ingredienser 2 rullar färsk smördeg, (à 250 g) 200 g fetaost 1 liten rödlök 1 burk gröna oliver, (150 g) 1/2 kruka oregano Pensling äggSmördegsknytenmed fetaost – gör så här
Tänker att det är lite av ett kylskåp- och skafferirensar-recept, där man kan ta lite av vad man har för bär och chokladvhemma och fylla smördegsknytenamed
Pensla smördegen med lite uppvispat ägg. Nutella+banan=nomnom. Väldigt god och lite mastigare efterrätt som påminner om nutellapannkakorna som serveras i Thailand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.