Smördegsknyten med fetaost
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • färsk smördeg, (à 250 g)
  • 1 fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 gröna oliver, (150 g)
  • 1 oregano
  • 1 ägg
  • 136 knyten Ingredienser 2 rullar färsk smördeg, (à 250 g) 200 g fetaost 1 liten rödlök 1 burk gröna oliver, (150 g) 1/2 kruka oregano Pensling äggSmördegsknyten med fetaost – gör så här: Grovriv osten. Skala och finhacka löken. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon (spara lite till servering). Blanda ost, lök, oliver och oregano. Rulla ut smördegen. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan och nyp till runt kanterna.
  • Lägg knytena på en bricka och ställ i frysen. Ta fram och lägg smördegsknytena på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250°. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.