Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar, hackad gul lök och vitlök, timjan och nymald svartpeppar. Putsa köttet från överflödigt fett och skär det i 2–3 cm stora bitar
I helgen lagade jag en rustik Portergryta som jag serverade med rotfruktsmos. Nu är det höst eller borde kanske vara, men solen och värmen håller i sig vilket jag tycker är skönt, för vem mår bra av dagar med regn och rusk
Lite tråkig presentation kanske, men smaken är det inget fel på. Ingredienser. 1 kg nötkött i bitar1 (50 cl) flaska Porter eller annan mörk öl1½ dl svartvinbärssaft1 dl kinesisk soya2 tsk timjan7 - 8 torkade enbär10 st hela pepparkorn2 st torkade lagerblad3 st krossade vitlöksklyftor2 st köttbuljongtärningar1 stor gul lök1 stor morotCa 1 dl vetemjölCa 2 dl grädde eller gräddmjölkSå här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.