Ett tips är att spara vasslen till bröd- och bullbak, frys i lagom portioner. Även om jag inte är smålänning, utan bara bosatt i Småland, har småländsk ostkaka alltid legat mig varmt om hjärtat
Pressa dem i glaset tillsammans med 1-2 cl sockerlag. Caiprinha. Var på en Soapbar i vår huvudstad i våras och fick då en så sjukt god caiprinha och ända sedan dess har jag velat göra en sån här goding hemma
TV-favorit. Och så lite "äta- med- ögonen" från några av de sex finalisterna. Hummer- och saffranskokt fänkål, spetskål, gemsallad, levainbröd och apelsinsmörsås
Svenskarnas topp-10 över favoritsmaker överraskade mig faktiskt. Glass i stora lass. Imorgon är det våffeldagen, och vet ni, idag är det en minst lika viktig dag – Glassens dag
Citronsaftigt örtiga lammkotletter på broccoli-. När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
-) Blanda ihopa allt med händerna eller en slev. veganska f*skbiffar med örter & nori. Hej. Här kommer ett recept som du kan laga om du är en vegan eller vegeterian (eller annan snäll person) som är sugen på den gamla goda fisksmaken utan att äta firrar
-)¨Receptet hittar ni här i bloggen under desserter. -)Här kommer tårta nr 2, detta barn är ju galen i jordgubbar och det var tveksamt att få tag i dem idag
- Smålänningen i mig säger att 17,50 inte är det billigaste priset men samtidigt kan det vara värt det om man inte bakar surdegsbröd varje dag. 1 msk (20 g) oliv- eller rapsolja
Skär äpplena i små kuber och lägg morots- och äppelbitar i bunken med vitkål. Förresten, är det någon mer än jag som ska till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg på fredag
Och vi kan prata svenska även om vi använder tungrots-R, har svaga vokaler och glömmer bort att uttala bokstäver som G, O och U och gärna lägger till bokstaven A i slutet av vissa ord och så… men annars talar vi i stort sätt felfritt
- Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter- Kalvfilé i senapssås med raggmunka- Småländsk ostkaka4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter
Berra och jag delade på potatistortilla, vitlöks- och chiliräkor, kyckling spett och det bästa av allt, obligatoriskt när jag går på tapasrestaurang, fritterade bläckfiskringar och aioli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.