150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Toppad med skivad banan, kanel och honung. Det här ser ut som risgrynsgröt men är en skål keso. Går ju jättebra att förbereda och ta med till jobbet eller träningen
Nu blir det tätt på given med recept men ni vet ju att jag blir "all in" i perioder . Blöt händerna med kallvatten så går det bra att forma, degen ska vara riktigt kletig
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Degen blir lätt lite kladdig av keson men ta inte i för mycket mjöl, degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
Pensla med uppvispat ägg & vatten. (stansa ut ett mönster med en brödstämpel) Strö på valfri topping. Forma varje bit till en boll och Lägg dem på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. (för extra hård skorpa på frallorna- ställ en form med 0,5-1l vatten i botten av ugnen
Keso à la Malta med havtornspuré. ex då havtornsbär används) i en liten kastrull tills de blir mosiga, passera i sil, vänd och pressa massan med baksidan av en matsked tills det bara är torra kärnor kvar i silen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.