Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Till frukost idag blev det minsann nybakade frallor och det är ju aldrig fel. Det är som sagt mycket roligare och framförallt mer snabblagat och göra bröd m
6-8 småfranska (beroende på hur stora du vill ha dom). 6-8 småfranska. Nu blir det tätt på given med recept men ni vet ju att jag blir "all in" i perioder
Hembakat bröd är bland det godaste, ändå blir det att jag bakar det alltför sällan. ) Jag hittade receptet på de här småfranskorna på Ramlösa Kvarns vetemjölsförpackning och bestämde mig för att testa det
För att toppa upplevelsen ytterligare så smakar det ju ljuvligt med hembakade småfranska. Visst är det härligt så här års, när man kan plocka med sig frukosten ut och sitta på en filt i gröngräset, smakupplevelsen blir ju något helt annat
Ett recept ur Anna Bergenströms fina bok Nya Annas mat. Hade massor med mjöl hemma, så kollade i hennes bok om det fanns något bröd som jag kunde testa, och då blev det detta
Idag bakade jag Småfranska. Vitt bröd till marmeladerna. Det är ett recept jag fick av kokerskan Martina som arbetade på Myrstackens daghem i Tingsryd, en söt liten tant
Småfranska. Småfranska. Grädda 20 min för småfranska, stora bröd ska ha en innertemp på 98 grader. Ifall ni bara ska baka en sorters bröd i resten av ert liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.