De tre små rätterna passar även utmärkt som vickning fram på kvällskvisten när mättnaden efter middagen sjunkit undan och man åter börjar bli sugen på något gott, då serverade med en kall öl till
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korv stroganoff. Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord
Janssons frestelse på julbordet är en höjdpunkt av många. Smaka av sältan, tillsätt mer om det behövs. Här hemma är det ingen som är speciellt förtjust i just de små fiskarna, men i smaken dock
Jag måste tacka till Cecilia som gör mig spanat in dessa kakor när hon gjorde dem och tusen tack till Hanna som delar en riktigt fantastiak gott frosting
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
¤¤ Petit four ¤¤Petits fours är franska och betyder små ugnar. Från början enbart avsedda som dessert men nu serveras de oftast till te eller kaffe på dagtid
Tänk vad lite saker kan skapa spännade sinnen att hoppa till av glädje. Tomat, permesan, timjan, vitlök och ett litet rivjärn tillsammans med mjukt bröd ihop med ett brödjärn
Jag tyckte mig höra ordsom "mmmm", "supergott" och "receptet, tack". kan jag nog säga att det var exakt vad våra gäster plus Mr C gjorde i helgen när de åt den här vita choklad och lakritspanacottan med vanilj och lakritsmarinerade jordgubbar
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.