Jag gillar verkligen att använda mig av nyaingredienser i köket och idag välkomnar jag ennyvän. Precis som det låter så tillhör kålrabbin “kål-familjen” vilka i sig är väldigt nyttiga
Dela och hacka röda chilin fint. Om du använder vanliga nudlar, kokar du dem enligtförpackningen. Igår kväll fick vi till enny favvo bland våra asiatiska rätter
Använden mild ost om du skall äta våfflorna med sylt och grädde. Gjorde enny laddning våfflor till frysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Gnid in röran i kycklingen och låt marinera. Skiva under tidenpotatisen i en halv centimeter tjocka skivor
Låt såsensmåputtra under omrörning tills den tjocknar. Vill ni vara extra tjusiga så tar ni fram spritsen och använderden, är ni lite lata som vi så tar ni enkelt fram två skedar och använder dom istället
Dela paprikorna på längden och kärna ur, behåll dock gärna ”kvisten”, jag brukar försöka dela paprikorna så att även ”kvisten” dels mellan paprikahalvorna
Det fick bli en stärkande juice med röd färg och en massa nyttigheter. Dålig för att jag egentligen tycker om att dela en flaska vin med vänner eller med Peter och jag tycker det är trevligt att gå ut och ta en öl på stan
Blev lite små ändringar från förra gången päronkompott. Sist hade jag plockat päron uppe i Varv, denna gång fick det bli päron från affärenmen hittade jättegoda ekologiska päron på ica som hade riktigt fin smak
Så då var det dags för ett nytt år igen. Att sätta sig och fundera över vad som ska bli årets utmaning och sen ge sig hän till denna utmaning är något jag tycker är riktigt roligt
Abborre innehåller tusentalssmåben, så tänk på det när du äter den och var lite uppmärksam. Fångsten lade vi i en hink med vatten, och sedan fick någon vuxen rycka in och ta livet av firrarna innan vi åt dem till middag med nypotatis och smör
Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Ny vecka och visst känns det i luften att vi är på väg mot hösten. Inte mig emot, jag är verkligenen höstmänniska, älskar denårstiden, mycket på grund av att min kropp mår som allra bäst då och det känns eftersom jag får så mycket mer energi då
(Snacka om kräsenflickvän. Jag är inte så förtjust i solrosfrön, tycker de kan bli lite beska, så i min version av Annas bröd använde jag valnötter i brödet och pumpakärnor ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.