Ni vet den där kalla såsen som man liksom bara ville äta ur en stor soppskål helst, så god den var. När vi dessutom ändå är inne på skolmatsedeln så tänkte jag idag dela med mig av en riktigt skolmatsedelsklassiker - skolans fiskssås
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Jag kommer ihåg den från min skoltid och mina barn äter den i skolan fortfarande
Förvara kallt tills servering. Den här såsen påminner lite om den man fick i skolan tillsammans med sprödbakad spätta och potatis, men den är inte exakt likadan
Ställ kallt. Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Mosa osten med en gaffel, Tillsätt yoghurt och basilika och smaka av med peppar. Gör den någon eller några timmar innan den ska serveras så blir smaken fylligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.