På torsdags kvällen var det dax att laga upp maten. Hela gänget samlat inför kvällens uppdrag. En vecka har gått sen vi serverade Boråsmenyn på Stadshuset i Borås
Imorgon träffar vi dem när de packar upp sitt kök och då har jag många frågor, välkommen in och läs på bloggen redan imorgon kväll om du vill vara med bakom kulisserna
Tänk att något så simpelt som gröt, som förr klassades som fattigmans kost, nu ses som trendig kost och som lyxrestauranger numera lockar med till frukost
Dessutom får det gärna agera som "kvällstreat" framför en bra bok eller serie/film. Mysfaktor på det. En variant på varm choklad är att använda kakao för chokladsmaken och en dadel för sötman
En ny och sjukt fin bekantskap, Anders Ramsey (vegansk haute cuisine kock deluxe, bland annat ansvarig för den veganska Nobelmenyn), satte upp en pop up restaurang som enbart serverade veganska pizzor enbart för en kvällpå ölbaren Omnipollos Hatt vid Götgatsbacken
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Gör så här. Skölj grönsakerna och svampen, skiva champinjonerna och dela purjolöken i cm tjocka bitar
Förutom själva måltiden så innehåller lunchen uppträdanden av olika slag från elever samt personal på skolan samt tal från rektorn och stipendieutdelning till elever som utmärkt sig på olika vis
Dagarna går ju så galet fort och jag har ännu inte delgett er vårt nyårsfirande påkvällen. Värdar för denna kvällen var Pierre och Åsa och likt tidigare år skålade vi in det nya året i ett vedeldat kar
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.