Plock Mat

Plock Mat

Parmesan och äggchips

Parmesan och äggchips

  4 äggvitor. 1  0,5 tsk Vatten. 1  1 nypa Vitlökspulver. 1  1 nypa Salt. 1  1 dl Färsk parmesan (riven)
Italiensk triss

Italiensk triss

Minibruschetta200 g körsbärstomater (gula och röda) 0,5 rödlök, finhackad 20 blad färsk basilika 4 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 1 klyfta vitlök, pressad 2 krm salt 1 krm svartpeppar 4 skivor Pain riche. 1Caprese150 g körsbärstomater (gula) 2 buffelmozzarella 6 msk olivolja 2 krm salt 1 krm svartpeppar 12 blad färsk basilika
Räktårta

Räktårta

250 g kavring 100 g smör. 300 g färskost 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 tsk pressad citron 1 st liten röd lök 500 g räkor ca 1 dl hackad dill
Vit pizza med sparris och parmesan

Vit pizza med sparris och parmesan

1 pizzadeg, sats 300 g grön sparris, färsk 2 schalottenlökar 200 g parmesanost 3 dl crème fraîche olivolja havssalt svartpeppar, nymalen ev 1 citron
Frasiga potatistartletter

Frasiga potatistartletter

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smördegen i 6 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp en kant runt om
Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar. 2 dl västerbottensost. Skaldjursröra. 1 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 2 msk purjolök, fint hackad 2 msk dill, fint hackad 170 g skalade räkor 100 g kräftstjärt 5 msk löjrom 0,5 msk citron, pressad 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 4 kvist färsk dill
Västerbottenstarte med löjrom

Västerbottenstarte med löjrom

Västerbottentarte75 g smör, rumstempererat 2,5 dl vetemjöl 1,5 dl vispgrädde, vispad 1,5 dl vispgrädde, flytande 3 äggula 150 g västerbottensost, riven salt