KYCKLING MED BAMBUSKOTT SOM PÅ RESTAURANG.
catrineyngbro
catrineyngbro

KYCKLING MED BAMBUSKOTT SOM PÅ RESTAURANG.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 portioner (246 kcal / port)
  • 1231 kcal totalt.
  • 350 g kycklingfilé eller bogfläsk
  • 1 stor burk bambuskott
  • 5 stora champinjoner
  • 1 purjolök i 1-1½ cm bitar
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3-4 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk oystersås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk pressad citron
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Sambal oelek för styrka efter smak
  • 2½-3 msk majsstärkelse, vatten

Beskrivning

    Gör så här.

    Skölj grönsakerna och svampen, skiva champinjonerna och dela purjolöken i cm tjocka bitar. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.

    Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund.

    Slå oljeblandningen i en stekpanna och fräs några sekunder tillsätt kött och champinjoner fräs kort, i med löken.

    Tillsätt därefter bambuskott och purjolök, fräs en stund.

    Tillsätt vatten, soya hönsbuljong, citron, fisksås och oystersås .

    Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning.

    Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal oelek efter smak.

    Servera med basmatiris (som du räknar för sig)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.