Sjunde semesterdagen - full rulle som vanligt
Skrivis liv och matfunderingar -
Skrivis liv och matfunderingar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Så här gjorde jag...
  • Ugnen sattes på 225 grader
  • Degen
  • 4 dl mjölk värmdes till fingervarmt med 100 g smör i små klickar.
  • 50 g jäst smulades ner
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 krm salt
  • och
  • 8 dl vetemjöl blandades till en deg.
  • Degen fick jäsa i 30 minuter,
  • Under tiden gjorde jag fyllningen
  • 200 g ricotta
  • 1 dl florsocker
  • och
  • ½ tsk vaniljpulver
  • blandades och skålen fick stå i frysen tills den skulle användas.
  • Här är långpannan med degen utplattad och vaniljricottan placerad i små gropar med en jordgubbe på.
  • Grädda ca. 25 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.