Raffles Hotel 1918. Kurstisering av galant dam. Det är hett ute. Svalkande dryck är ett måste. Ngiam Tong Boon (嚴崇文) bakom baren rekommenderar en Singapore Sling
När vi bodde i Singapore så gick vi ibland till en Food Court i Potong Pasir och åt, där kunde man äta en middag för bara några singaporedollar och förstås så drack vi Tiger öl, Singapores öl
Lägg buljongtärningarna och de hela kycklingarna i en stor gryta och fyll vatten till det täcker. Tillsätt fish sauce och sesamoljan samt sellerin, morötterna, löken, vitlöksklyftorna, svartpepparkornen och 2/3 av ingefäran
Snabbsaltad gurka tillhör en av favoriterna, speciellt på leverpastejsmörgåsen. I Singapore finns inte det alternativet att köpa, bara söt inlagd gurka
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmat fläsk också
Ibland har vi lite extra roligt när vi sitter och författar våra inlägg, speciellt när stavningsprogrammet på blogspot går in och kommer med förslag till de ord som uppfattas som felstavade
Kebabsåsen från Huskvarna/Jönköping är något speciellt. Många som besöker trakten kommenterar just kebabsåsen att det inte finns något liknande och så god i övriga landet
Hej fina läsare. Inspirationen lyser med sin frånvaro här på bloggen tyvärr och jag hoppas snart att jag är tillbaka med en massa ny härlig inspiration och goda recept
En aptitretare med lite sting i, och perfekt som en tapasrätt. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.