Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. Vi hade med räkorna på vår tapasbuffé och det passade väldigt bra
Skala räkorna och lägg i såsen. 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom). Fisk och skaldjur, LCHF, Middag, Snacks och tilltugg 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Jo, jag hade nämligen dessa räkor i marinad som en av rätterna på min födelsedagsbuffé, en månad senare, och de blev minst sagt uppskattade
Tina räkorna. Lägg i räkorna, väl avtorkade. skalade stora räkor eller havskräftstjärtar. Fräs löken i smör tillsammans med paprikatärningarna och champinjonerna ett par minuter
Faktum är att det var första gången lagade dessa räkor sedan jag skapade receptet. Räkorna går givetvis lika bra att ta helt utan bröd, eller att blanda till exempel blanda med väl sköljda glasnudlar till en enkel sallad
Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Serveras rykande heta i sin egen form. Skala räkorna. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. 500 g räkor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.