Bröd i långpanna är supersmidigt. Detta recept är knyckt från boken Laga mat tillsammans. Jag har givitvis märkt att besökarantalet har stigit de senaste dagarna
Siktkakor, eller skrädkakor, är jul för mig. Siktkakor4 st50 g margarin fast eller ½ dl flytande5 dl mjölk50 g jäst1 ½ tsk salt2 msk sirap eller honung1 tsk anis, stött eller mald2 tsk fänkål, stött eller mald13 - 14 dl rågsiktSmält det fasta margarinet i en kastrull
Siktkakor med saftiga lingon, har Ni provat det. Siktkakor med lingon. Grey dull boring mornings in november…rainy day´s when You just wan´t to stay in bed and just stay in evening watching movies in a cosy warm sofa with a lot´s of pillow´s
Smält smöret i en kastrull, tillsätt salt, sirap och mjölk. När blandingen är fingervarm rör du ut jästen i lite av vätskan först sedan blandar du i all vätska
Ugn 175 º. Smula jäst i en bunke. Smält smör och värm mjölk till ca 37 º. Häll på jästen. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg som inte klibbar
Smula ner jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk. Värm tills det är fingervarmt. Häll mjölken över jästen, tillsätt brödkryddorna, salt och sirap
Jag och Alma var som vanligt uppe med tuppen i morse och eftersom det inte finns så väldigt mkt att göra en lördagsmorgon kl sju så bestämde jag mig för att baka lite frukostbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.