Nästa gång ska jag pröva med coulis på hallon, eller kanske lingon, eller varför inte tranbär. Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan
Så det va bara att göra om receptet och smaksätta med något annat. Â Idag blev det inte alls den mat som jag trodde när jag började laga den, för självklart glömde jag att kolla utgångsdatumet på hummerfonden, vilket visade sig vara några månader sedan
Låt svalna innan du bygger dina semlor. Semlor. Sikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter
Ärligt talat har semlor aldrig varit min "grej". Går det ens att baka något semmelliknande utan ägg. Inte så att jag har ätit mer än en eller ett par om året
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. över pärlsocker eller flagad mandel. Riv mandelmassan och blanda den med grädde, vaniljsocker och lite inkråm från de bullar som ska bli semlor
Insåg att jag inte skulle hinna hitta på något nytt och fräscht och då tänkte jag att jag väntar till nästa år, men sen fick jag frågan från min svägerska och började leta och blev inspirerad så jag svängde ihop några efter jobbet - det är ju trots all fettisdag
Arbeta nu länge ihop degen så att den blir blank och fin, helst med en köksassistent (alltså inte en människa utan en liten maskin) eller degkrokar på en elvisp
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis ellernågot gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Finns säkert mycket att säga om traditionernas varande eller ickevarande, men avhåller mig från det och tänkte istället serva er med recept på semlor och modernare varianter av desamma
rapsolja eller kokosolja att steka i. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.