Det blev till slut en riktigt god kaka som avnjöts som fredgasfika tillsammansmed våra elever. Dels för att jag inte producerar kakor i samma mängd som under kafetiden, dels på att tiden för bakning har fått stå till sidan för helgresor till Stockholm
För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Smält chokladen över vattenbad, när Chokladen smält tillsätt smöret. Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Denna gången använde jag Marabou med japp, men man kan ta vilken smak som helst. När min datorkunniga kollega vid ett tillfälle skulle hjälpa mig med min krånglande dator och monterade av vissa delar föll mjölrester ner på bordet
Har varit hos mitt årliga tandläkarbesök i morse som visade sig gå riktigt bra. Trots att jag utger mig för att skriva en bakblogg har jag vare sig ätit eller bakat någon
Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det närman inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
På julafton skall det finnas ett gottebord med godsaker somman kan plocka av fram till annandagen. Sådana här bakverk kan man helt enkelt inte köpa utan det går bara att göra själv
Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Att baka just småkakor är bland de svåraste närman inte använder mjöl och socker. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter somman fick närman var liten i skolan. En av dem var moussaka med potatis, grekisk gratäng med köttfärssås, vanligen aubergine, potatis, béchamel och vad det nu är i
Korv har aldrig tillhört mina favoriter. Serverat med ris håller den än i dag. Men just korvstroganoff tillhör en av mina gamla älsklingsrätter från när jag var väldigt liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.