1 Vispa
äggulorna och strösockret fluffigt i en separat skål.
1 Vispa
äggvitorna till ett skum.
1 Snoppa
och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering).
1 Blanda
äggulesmeten och jordgubbspurén (spara lite av purén). Vänd i grädden och sist äggvitorna.
1 Häll
upp smeten i en form som rymmer cirka 1 ½–2 liter. Varva med jordgubbspurén och krossade maränger.
1 Skär
några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar. Sätt plastfolie över glassen om den ska sparas länge i frysen.
1 Garnera
med jordgubbar vid servering och ringla över kolasås.
Vispa resten av grädden tills den bildar toppar och rör ut med. 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl nutella 50 gram mörkchoklad friska syrliga bär Värm upp 1/2 dl vispgrädde och rör ut med nutellan på svag värme
Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag. Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda blåbärsrecept hittar du på hennes blogg
Hyvla smör med osthyvel och täck äpplena så blir det en tunn jämn fördelning av smöret. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills såsen börjar tjockna
8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär ut små rektanglar medan kakan fortfarande är varm, 3,5 x 9 cm. Idag har jag gjord hemmagjord sandwichglass vilket fick sonen att gå i taket så gott det var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.