Semifreddo med jordgubbar & maränger
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 15 äggulor + 2 äggvitor
  • 11 dl strösocker
  • 11 l jordgubbar
  • 112 maränger, grovt krossade
  • 1 kolasåsVispa grädden.
  • 1 Vispa äggulorna och strösockret fluffigt i en separat skål.
  • 1 Vispa äggvitorna till ett skum.
  • 1 Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering).
  • 1 Blanda äggulesmeten och jordgubbspurén (spara lite av purén). Vänd i grädden och sist äggvitorna.
  • 1 Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1 ½–2 liter. Varva med jordgubbspurén och krossade maränger.
  • 1 Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar. Sätt plastfolie över glassen om den ska sparas länge i frysen.
  • 1 Garnera med jordgubbar vid servering och ringla över kolasås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.