Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Jag hittade ett recept med semifreddo smaksatt med lemoncurd på Allt om Mat. Eftersom man förbereder lemoncurden och semifreddon långt i förväg, så behöver man inte stressa med det precis innan gästerna kommer
Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddo med passoa och passionsfrukt. Semifreddo. Stjälp upp semifreddon på en tallrik, gröp ur passionsfrukterna och lägg innehållet ovanpå glassen
Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke
1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Lägg gelantinbladen i lite kallt vatten. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.